آنچه از پلی استیشن 5 انتظار داریم

شاید شما نیز از آن دسته گیمرهایی باشید که منتظر شنیدن خبرهایی از محصول جدید شرکت سونی به نام پلی استیشن 5 هستید. محصول جدید این شرکت، که بر طبق گفته کارشناسانش در سال 2020 به بازارهای جهانی عرضه خواهد شد، هنوز قیمت نهایی قطعی راجع به آن نیز متاسفانه در دسترس نیست اما طبق شنیدهها آخرین سری از محصولات پلی استیشن است که به بازار جهانی عرضه خواهد شد. در ادامه این مقاله به مهم ترین ویژگیهای این کنسول بازی و انتظاراتی که موقع رونمایی از آن میرود را خواهیم داشت.
تغییرات ظاهری و فنی:
طبق گزارشات وبسایتwired، یک حفره نسبتا بزرگ بر روی کنسول وجود دارد که داخل آن میکروفونی تعبیه شده است و برای ایجاد فرمانهای صوتی کاربر به کنسول است. یکی از ویژگیهای دستههای پلی استیشن 5، قابلیت تنظیم میزان مقاومت کلیدهای L2 و R2 میباشد. برای مثال در یک بازی اکشن موقع تیراندازی، درجه سختی تیر اندازی یک شات گان با اسلحه کلاشینکف متفاوت است.
استفاده از موتورهای لمسی(haptic feedback) برای حس کردن لرزش به جای موتورهای لرزشی(ramble) در دسته کنسول از دیگر ویژگیهای جدید دستههای این کنسول هستند. برای مثال وقتی شما در جاده آسفالت رانندگی میکنید، با زمانی که در یک جاده خاکی در حال راندن هستید، احساسلرزشی متفاوتی به شما دست خواهد داد.
از دیگر ویژگی های جدید پلی استیشن5 به طور کلی میتوان به شاخصههایی از جمله افزایش ظرفیت باتریها، استفاده از پورتusb-c، افزایش کیفیت صدا، سبک تر شدن وزن دسته و … اشاره کرد.
بهبود پردازش گرافیکی و تجربه کاربری حرفهای:
شرکت سونی در جدیدترین اظهارات خود اینگونه بیان کرده است که قرار است محصول جدیدش از کیفیت گرافیکی چشمگیری برخوردار باشد و گونهای از تجربه کاربری را در اختیار مخاطب بگذارد که از آن حس طبیعی بودن در فضای واقعی بازی را تجربه کند. سونی با استفاده از بهبود سخت افزاری و هم استفاده از حافظههای ssd این اتفاقات جدید را در آن رقم زده است.
همچنین این کنسول قابلیت پشتیبانی از دیسک نوری با ظرفیت100 گیگابایت و ارائه یک درایو نوری است که که میتواند محتواهای 4K را براحتی اجرا کند.
ارائه بازیها در قالب استریم شده:
کمپانی سونی طبق گفته خود ، به سلایق و انتخابهای مختلف کاربران احترام خواهد گذاشت و بازیها علاوه بر آنکه مانند سریهای قبلی به صورتهای دیسکی دیجیتالی ارائه خواهند شد، در نسل جدید به صورت استریم شده نیز رونمایی خواهند شد .
کمپانی سونی به این نکته اشاره کرده است که این شرکت و شرکت رقیب یعنی مایکروسافت با استفاده از سرویسهای استریم شده و سرویسهای ابری در تلاش هستند تا مانند سنوات پیش بهترین گزینه برای انتخاب برای مخاطبین باشند.
پشتیبانی از قابلیت سازگاری معکوس(backwards compatibility) و اهمیت آن:
طبق حق امتیاز گرفته شده شرکت سونی، در رابطه با قابلیت سازگاری معکوس، این احتمال مطرح میگردد که این کنسول از بازیهای تمامی نسخههای قبلی کنسولهای پلی استیشن نیز پشتیبانی مینماید و در این کنسول جدید از نوعی پردازنده استفاده میگردد که قابلیت شبیه سازی تمامی کنسولهای قبل را دارا میباشد. اما مورد ابهام بر انگیز در این جا نوع سازگاری میباشد. یعنی آیا قابلیت اجرای دیسکهای سریهای قبل را دارا میباشد یا فقط به صورت دیجیتالی این کار انجام خواهد شد.
اهمیت پشتیبانی سازگاری تا آنجایی است که یکی از دغدغههای شرکت سونی «اعتقاد به نسلها» است و ادامه نسلهای بازیهای سریهای قبل است. به گونهای که کاربران بتوانند بازیهای قدیمی خود را به این کنسول جدید منتقل کنند و یکی از اشتباهات سونی در پلی استیشن 4 دقیقا به همین مورد برمیگردد که نتوانسته بود سازگاری ایجاد کند اما شرکت رقیب یعنی مایکروسافت به خوبی از این فرصت استفاده کرد و توانست نسلهای قبلی خود را با ایکس باکس وان سازگار سازد. اما سونی قول داده است که پلی استیشن 5 از بازیهای سریهای قبلی پشتیبانی کند.
عرضه هدست واقعیت مجازی(VR):
با رونمایی از پلی استیشن 5 انتظار میرود که کمپانی سونی، هدست قدرتمندتری را نسبت به نسخههای قبلی به بازار عرضه کند. طبق گفته خود این شرکت پلی استیشن VR قبلی با کنسول جدید سازگار خواهد بود اما باید ببینیم سونی تصمیمی برای ساخت سری جدید VR در برنامه خود را دارد یا خیر.