علت خالی شدن باتری موبایل و راهکارهای جلوگیری از آن

گوشی موبایل جز جدایی ناپذیری از وجود اکثر ما میباشد، که باوجود امکانات پیشرفته امروزی مثل پاور بانک، شارژرهای فندکی خودروها، استفاده از شارژر در مکانهای عمومی برای شارژ کردن مداوم آنها، این وابستگی روزبهروز بیشتر هم شده است.
اما مواقعی پیش میاید که هیچ کدام از اینها در دسترس نیستند و شما مجبورید شارژ گوشی خود را برای مدت طولانی حفظ کنید.
مدت زمان بیشتر نگهداری شارژ باطری موبایل
در اینجا مواردی را مورد بررسی قرار میدهیم که با رعایت کردن آنها میتوانید مدت بیشتری در طول روز شارژ گوشی خود را حفظ کنید:
- ابتداییترین کاری که هر کس برای افزایش عمر مفید باتری گوشی خود لازم است تا انجام دهد فعال کردن قابلیت power saving mode میباشد.
فعال کردن این حالت سبب میشود دستگاه تلفن همراه شما بهطور پیش فرض تمام تنظیمات لازم برای به حداقل رساندن مصرف باتری را بهطور خودکار انجام دهد.
- گوشی تلفن خود را از گرمای شدید دور نگه دارید.
گرم شدن باتری گوشی با توجه به کارکرد باتریهای لیتیوم یونی باعث بالا رفتن مصرف شارژ میشود. یکی از مواردی که باعث گرم شدن غیرعادی باتری خواهد شد استفاده از گوشی در زمان اتصال به شارژر است، پس تا حد امکان شارژ کردن دستگاه تلفن همراه خود را به ساعتهایی موکول کنید که به آن نیازی ندارید.
- از نصب اپلیکیشنهای غیرضروری خودداری کنید.
برای کار کردن با بسیاری از برنامهها باید به شبکه اینترنت متصل باشید یا موقعیت مکانی خود را روشن نگه دارید. همینطور خیلی از اپلیکشنها با داشتن تبلیغات درون برنامهای بهطور پیشفرض به اینترنت نیاز دارند. پس از نصب کردن برنامههای غیرضروری چشمپوشی کنید.
- ویجتهایی مانند هواشناسی که روی هوم اسکرین خود فعال میکنید بهشدت باعث بالا رفتن مصرف شارژ میشوند.
- نور صفحه را از حالت تنظیم خودکار خارج کنید.
با فعال کردن این حالت سنسورهای نوری دستگاه مدام در حال آنالیز شدت نور پیرامون بوده و با انتقال اطلاعات به پردازندهها، سیستم گوشی را مجبور به کاهش یا افزایش لحظهای نور میکنند.
- از آداپتور اصلی برق برای شارژ کردن گوشی خود استفاده نمایید.
- استفاده از حالت پرواز یکی از مواردی است که توسط بسیاری از کاربران نادیده گرفته میشود.
برای همه شما پیش میآید تا در مکانهایی قرار بگیرید که آنتن دهی گوشی بسیار ضعیف است. در این حالت تلفن همراه با مصرف بیشتر شارژ باطری سیمکارت موجود در موبایل را وادار به برقراری ارتباط با شبکه میکند. در چنین موقعیتهایی بهتر است با فعال کردن حالت پرواز از مصرف زیاد شارژ جلوگیری کنید.
- میتوانید با موقعیت سنجی برای استفاده از بعضی از امکانات گوشی عمر شارژ را زیاد کنید. مثلاً سرویس موقعیتیاب (GPS) را در صورت نیاز روشن کنید. وای فای و داده تلفن همراه را در زمانهای استفاده از آنها فعال کنید. از روشن نگهداشتن بلوتوث، نقطه ی اتصال و … بهطور دائم خودداری کنید.
- از تصاویر متحرک تا حد امکان برای صفحه نمایش استفاده نکنید.
- نور صفحه نمایش را در کمترین حالت ممکن تنظیم نمایید. همچنین زمان روشن ماندن صفحه گوشی و قفل شدن خودکار را به حداقل زمان کاهش دهید.
- با بهروزرسانی سیستمعامل گوشی از قابلیت بروز شدن برنامهها و مدیریت شارژ آنها استفاده نمایید.
- بهطور هفتگی یا ماهانه دستگاه تلفن همراه خود را خاموش یا ریستارت کنید. با این کار بسیاری از فایلهای که در حافظه کش (cash) معلق ماندهاند مجبور به بسته شدن میشوند.
- علاوه بر همه این موارد باتریهای لیتیوم یونی عمر مشخصی دارند. پس بعد از گذشت مدتی از خرید گوشی لازم است تا از باتری جدید استفاده کنید.
رعایت هرکدام از موارد ذکر شده شاید به طرز چشمگیری مصرف شارژ باتری گوشی شما را کاهش ندهند، اما با اجرای همزمان همه یا چند مورد از آنها میتوانید علاوه بر صرفهجویی در مصرف شارژ، عمر مفید باتریهای لیتیوم یونی را بیشتر کنید.
همچنین با دانستن علائم خراب شدن باتری میتوانید با تعویض بهموقع آن از آسیب دیدن سایر اجزای گوشی جلوگیری کنید.
ازجمله این علائم میتوان به گرم شدن غیرعادی باتری گوشی در اکثر ساعات شبانهروز، خاموش شدن گوشی بعد از جدا کردن از شارژر، متورم شدن باتری، از کار افتادن ناگهانی گوشی و روشن نشدن مجدد آن میتوان نام برد.